HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

144 hz Monitör Nedir? İşte merak edilenler

144 hz Monitör Nedir? İşte merak edilenler
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

Monitörde 144 hz neden mi önemli ? Günümüzde daha hızlı geri dönüşler alabilmek için bilgisayarların bazı özelliklerinde iyileştirme yapabilmek gerekir. İşlemci, grafik kartı, sabit sürücü ve bellek, dengeli bir oyun sistemi oluşturmak için aynı anda bir uyum halinde çalışırlar fakat oyuncuların ya da kullanıcıların bu mekanizmaların asıl sonuçlarını gördüğü yer monitör ekranlarıdır. İstenilen ölçütlerde optimum değerde bir kalite istiyorsanız mutlaka donanıma yapılan yatırımın bir kısmını da iyi ekran çözünürlüğü sunan monitörlere yapmanız gerekir. Çözünürlük, ekran boyutu, yenileme hızı, yanıt süresi ve panel türü monitör seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken teknik özelliklerdir. 144 hz yenilemehızına sahip 1080p çözünürlüklü bir ekran, 60 hz'lik 1080p monitörlere oranla daha yüksek ve kaliteli yenileme hızı gösterir. Buradan da anlaşılabildiği gibi çözünürlükten daha çok yenileme hız optimizasyon ön plandadır. Günümüzde monitörlerin en yaygın ve iyi yenileme hızı 144 hz’dir. Bir bilgisayarın yenileme hızını 144 hz olarak yenilemek daha yüksek kare hızlarına sahip olmak demektir. Eğer bir oyuncu için bu işlem yapılıyorsa, oyuncuların tepkime hızı artarak oyunlarda daha aktif bir şekilde başarı elde edebilirler.

-144 hz Monitörlerde Oyun Oynanır mı?

Z kuşağı ile birlikte oyun oynamak artık bir hobiden çıkıp yaşam biçime dönmeye başlamıştır. Oyuncular için artık bilgisayar parçaları üretim firmaları rekabet haldedirler. Bütün firmalar oyuncular için en iyisini ve en göze hitap edeni tasarlamayı amaçlıyorlar. Monitör tasarımları da bir o kadar popüler olan bilgisayar parçasıdır. Eski dönemlerde tüplü olarak kullanılan monitörlerde son kuşakla birlikte ekranların da LCD gibi yapı malzemesi bulunuyor. Oyuncular için ergonomik bir yapıyı esas alan firmalar gün geçtikçe monitörler çözünürlük ve yenileme hızını nasıl arttırabilecekleri üzerine çalışmalar yapmaktalar. 144 hz’lik yenileme hızı tüm dünyada bir bilgisayar için en optimum özellik olduğu belirtiliyor. 60 hz’lik yenilme hızına göre görüntü kalitesi oldukça ön plandadır. Oyuncular bilgisayar toplamak istedikleri taktirde piyasa da bu hızda monitörleri çok kolay bir şekilde erişebilirler.

-144 hz Monitör mü 240 hz Monitör mü?

Yenileme hızı bir monitörde en aranan teknik özelliklerin başında geldiğini önceki başlıklarda detaylı olarak bahsetmiştik. Gelişen monitörlerin renk dengesinden ve konsantrasyonundan çağrılara hızlı cevap vermesine kadar bütün özellikler geliştiriliyor. 144 hz’lik yenileme hızı ve 240 hz’lik yenileme hızı karşılaştırılması yapıldığında 144 hz oranla 240 hz’liğe sahip bir ekran oyun uygulamasında 4 kat daha fazla görsel bilgiye anında ulaşılabilir. Bu açıdan bakıldığında bir avantaj olarak görülebilir fakat internette 144 hz’lik yenileme hızı hakkında bazı görüş ayrılıkları vardır. O yüzden talep ettiğiniz monitörü kendi gözünüzle görüp seçmeniz daha faydalı olacaktır.

-144 hz Monitör Tavsiyesi 

Monitör hızları arasında kıyaslama yapıldığında en optimum ve uzun süreli ekran kartı deneyimi sunan 144 hz’lik monitörler firmalar arasında rekabete de ev sahipliği yapıyor. 60 hz’den 240 hz’lere kadar çıkan yenileme hızları müşterilerin bütçelerine göre alınacak olan monitör özelliklerini belirliyor.

ASUS 23.8" Full HD IPS Çerçevesiz 1MS 144Hz Adaptive-Sync (FreeSync)

Alanın en başarılı firmalarından olan Asus markasının, dünyanın birçok ülkesinde satışı bulunuyor. Ağırlığı yaklaşık 6 kilogram olan siyah çerçeve monitörün çözünürlüğü ise 1920 x 1080 K olarak biliniyor. Panel tipi IPS’dir ve kendine ait dahili bir hoparlörü bulunmaktadır. Verilen girdiler sonucunda tepkime süresi 1 mikro saniyedir.

HP X24ih 23.8" 144hz 1ms Hdmı+ Display Full Hd Oyuncu Monitör

Türkiye’ye yeni girmiş bir bilgisayar ve teknolojik alet firması HP’nin en bilinen ekran çeşitlerinden biridir. Neredeyse Asus markasıyla eşit özelliklere sahip markanın fiyatı Asus’a oranla biraz daha fazladır. Ekran boyutu 23,8 inç olarak bilinmektedir.

ViewSonic (HDMI+ Display+ DVI) FreeSync/ GSync FHD Curved Oyuncu Monitör

Diğer oyuncu bilgisayarlarından biraz farklı olarak dış yapısı eğimlidir yani kavisli bir yüzeye sahiptir. Son dönemlerde televizyon ekranlarında kullanılan bu tasarım oyuncuların odaklanmasına katkı sağlamaktadır. Çözünürlüğü 1920 x 1080 K olarak ve girdiler sonucunda tepkime süresi 1 mikro saniyedir. Panel tipi VA olan ViewSonic marka ekranların sahip olduğu renk sayısı 16,8 milyondur. Vesa uyumluluğu da bulunmaktadır.

Blog Kategorileri :
Donanım > Monitör
Yayın Tarihi : 17-07-2021 17:17:18
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.