HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oyun İçin En İyi Ekran Kartı Kılavuzu

Oyun İçin En İyi Ekran Kartı Kılavuzu
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

2021'in en iyi grafik kartını arıyorsanız, sizin için bir rehberimiz var. Her tür kurulum ve her bütçe için piyasadaki en iyi grafik kartlarının özenle seçilmiş bir listesini hazırladık. Kılavuzumuzda, harika bir oyun deneyimi ve paranızın tam karşılığını veren bütçe dostu grafik kartlarını bulacaksınız ve ayrıca Nvidia ve AMD'nin en son piksel teknolojisiyle donatılmış en yeni, en harika grafik kartlarını keşfedeceksiniz.Grafik kart almak ve mükemmel grafik kartını seçmek için özelliklerine bakmaktan fazlası gerekmektedir. Ayrıca, seçtiğiniz grafik kartını gerçekten alıp alamayacağınız sorunu da var. Devam eden küresel GDDR6 grafik belleği sıkıntısı ve kripto para madencilerinden gelen yüksek talep, Radeon RX ve RTX kartlarıyla ilgili büyük arz sorunları yaşadı ve son aylarda Nvidia kartlarını makul fiyatlarla bulmak veya herhangi bir fiyata bulmak dahi imkânsız hale geldi. İyi haber şu ki, azlığın 2021 ortalarında sona ermesi bekleniyor. Sizler için hazırladığımız en iyi ekran kartları listesinde Cyberpunk 2077'nin Night City gibi oldukça yüksek gerekliliklere sahip oyunları en yüksek grafiklerdeoynayabileceğiniz kartlar mevcuttur. Tabi yalnızca ekran kartı ile bitmemektedir. İyi bir gaming monitörü olmadan yüksek grafikler beklemek hayal olur.

Oyun için en iyi grafik kartını, en iyi bütçeli grafik kartını veya güç ile paranın karşılığını birleştiren en iyi fiyat performans grafik kartını satın almak isteyin hazırladığımız listede hepsinin örneği mevcuttur. Devasa çok oyunculu bir çevrimiçi oyun oyuncusu musunuz? Öyleyse, en iyi oyun klavyelerinden biriyle makro cenneti keşfedin ve en iyi oyun koltuklarından birine oturarak uzun saatler oturmanın sizi acı içinde bırakmadığından emin olun. Ve mümkün olan her şekilde rakiplerinizin önüne geçtiğinizden emin olmak istiyorsanız, piyasadaki en iyi SSD'lerden biriyle yükleme sürelerine veda ederken, en iyi oyun kulaklıklarını ve en iyi oyuncu monitörlerini inceleyin.

1.MSI Oyun GeForce RTX 3090 Game X Trio 24G

RTX 3090, bugün alabileceğiniz en güçlü karttır. Pembe kirpilerden daha nadir oldukları için muhtemelen kolayca alamazsınız. 4K'da oyun oynamak istiyorsanız alabileceğiniz en iyi ekran kartı budur. RTX 3090, başlamak için inanılmaz derecede pahalıdır. Vergiler ve piyasada arz eksikliğini de eklerseniz fiyatı oldukça ulaşılmaz olmaktadır. Para sizin için bir sorun değilse ve kişisel olarak hesabınızdaki her kuruşun üstün oyun performansına ayrılması gerektiğine inanıyorsanız sizin için en iyi seçenek olacaktır.

2.GIGABYTE Radeon RX 6800 XT Game OC

Sonunda AMD'den en azından Nvidia'nın ilgiyle bakmasını sağlayan bir kart üretilmiştir. Henüz en güçlü rakip değil ancak özellikle DX11 oyunlarında kesinlikle tercih edilebilecek çok güçlü bir ekran kartıolabilmektedir. RX 6800'den biraz daha pahalıdır. Performans değerlendirmesi olarak çok az fark olması da aslında RX6800 modelini daha mantıklı kılabilmektedir. Fakat bu kadar ekran kartı azlığında hangisine ulaşılır olduğunda o seçilmelidir. Her şeyden önce, ışın izleme, akıllı erişim belleği, geliştirilmiş watt başına performans ve daha da önemlisi iyileştirilmiş oyun içi performans dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm RDNA 2 özelliklerini elde edeceksiniz. Buradaki en önemli fark, AMD Radeon RX 6800 XT'ye pompalanan daha fazla güç sayesinde bu performansta RDNA 1'e göre daha da büyük bir artış göreceksiniz.

3.MSI GeForce RTX 3070 8GB GAMING X TRIO Amper

 

Nvidia Geforce RTX 3070'in şimdiye kadar piyasaya çıkan en iyi GPU'lardan biri olduğu iddia edilebilir. İnanılmaz performansı, kaliteli ışın izleme ve önyükleme için harika görünmektedir. Yine, RTX 3080 varyantına benzer şekilde, FROZR 2 soğutma sistemi ve RGB aydınlatma oyuncularının bildiği ve sevdiği gibi alıştığımız tüm özelliklerle birlikte gelir. Fiyat olarak da rakiplerinden daha uygun fiyatlı kabul edilebilir. Önce bu soğutmadan ve kartın performansı için neden hayati önem taşıdığından bahsedelim. Daha önce belirtildiği gibi, MSI NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB GAMING X TRIO, yeni tasarlanmış TORX FAN 4.0 kanatlarına ek olarak TRI FROZR 2 soğutma sistemini kullanır ve son derece verimli termal dağılım oluşturmak için bir araya gelerek 3070'inizi yoğun stres altında bile serin tutar. Ayrıca, havayı maksimum soğutma için gereken yere yönlendiren Hava Akışı Kontrolü adlı bir teknolojiyi de bünyesinde bulundurmaktadır. Bunu dalgalı 2,0 kanatçık kenarlarıyla birleştirirseniz, geçmişin gürültülü sesleri yerine genel olarak daha sessiz bir GPU elde edersiniz. Tüm bunlar, saf gücü nedeniyle bir gereklilik olan sessiz ama son derece havalı bir grafik kartı oluşturmak için bir araya geliyor.

4.PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil

 

AMD Radeon RX 6900 XT, AMD'nin video kartlarının zirvesidir ve donanımınızda Team Red GPU ile en iyi grafikleri istiyorsanız ve bir tane elde etmek için mevcut fonlara ve kaynaklara sahipseniz, o zaman başka birekran kartı aramanıza gerek yoktur. Bu, AMD'nin bugüne kadarki en pahalı GPU'sudur. Eğer ki bütçenizin sınırları oldukça genişse bu alternatif alabileceğiniz en iyi ekran kartı olacaktır. Tabii bu kadar yüksek fiyatlar ödemeden de iyi bir ekran kartı alabilir ve yüksek performanslar elde edebilirsiniz. İki adet 100 mm fan, ortada 90 mm'lik bir fan ile oturuyor ve etkileyici bakır plaka, ısıyı uzaklaştırmak ve ekran kartının performansını yükseltecek kadar soğuk tutmada harika bir iş çıkarıyor.

5.MSI NVIDIA GeForce RTX 3080 10GB GAMING X TRİO

İyi bir 4K oyun sunumu istiyorsanız, bir sonraki ekran kartıseçenekleriniz arasında RTX 3080'e ciddi bir şekilde bakmanız gerekir, çünkü bu, oyunda yeni nesil grafikler elde etmek için RTX 3090 kadar para vermeniz gerekmediğini göstermektedir. Fiyat RTX 2080'e göre fiyatı çok fazla artmadı ve harika performansıyla gerçekten arzu edilen bir kart haline geldi. Tabi ki hala ucuz denilebilecek bir kart değil. Geforce RTX 3080, inanılmaz performansı ve hız aşırtma yetenekleri nedeniyle son bellekteki en uygun fiyatlı grafik kartı olarak lanse edildi ve bu da onu çok daha pahalı olan RTX 3090'a yakın bir rakip haline getirdi. MSI hem soğutma açısından hem de kartlarının genel yeteneklerini geliştiren bu ekstra özellikler açısından en üst düzey Nvidia grafik kartları oluşturmasıyla biliniyor. RTX 3080 Gaming X Trio 10G, hepimizin bildiği ve sevdiği estetiği korurken, zaten harika soğutmayı destekleyen harika bir ekran kartıdır.

Bununla birlikte, boyut açısından, RTX 3080, 323 x 140 x 56 mm'de gelen ve üç PCI yuvasını kaplayan bir canavardır ve onu MSI'nin Gaming Trio kataloğundaki en büyüğü yapar. Bu da bu boyuttaki bir kartı sığdırabilmek için geniş bir kasaya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir ve Mini ITX yapılarını seçenek olmaktan çıkarır. Öte yandan, MSI ekran kartının büyük olduğunun farkındadır ve bu yüzden bükülmeyi önleyen sert bir kayış ekleyerek sabitlenmesini sağlamıştır.

Liste boyunca genel olarak fiyat performans için en uygun ekran kartları sunulmaya çalışılsa da günün sonunda ekran kartları birçok sebepten dolayı olması gereken fiyatlarının çok üstündedir.

 

Blog Kategorileri :
Donanım > Ekran Kartı
Yayın Tarihi : 23-08-2021 17:36:41
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.