HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oyuncu Kulaklığı Nedir? Bulunması Gereken Özellikleri ve Oyuncu Kulaklık Tavsiyesi

Oyuncu Kulaklığı Nedir? Bulunması Gereken Özellikleri ve Oyuncu Kulaklık Tavsiyesi
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

Oyuncu Kulaklığı Nedir?

Oyuncular için vazgeçilmezler arasında yer alan ve belki de sanal oyuncu denildiğinde ilk akla gelen oyuncu kulaklıklarıdır. Bir oyuncu kulaklığından normal bir kulaklığa oranla daha gösterişli ve daha fazla özelliğe olması beklenilir. Işıklı yapısı bakımından ve kablolu kablosuz gibi çeşitlere ayrılarak oyuncular için istenilen doğrultuda piyasada bulmak mümkündür. Aslen bu kulaklıklarda beklenen durum oyuncu oyun esnasındayken dış dünyayla bağlantısı kesip tamamen sanal bir oyunun içindeymişçesine bir algıya ulaştırmasıdır.

Oyuncu Kulaklıklarında Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

Eğer takım oyunları seven bir oyuncuysanız mutlaka kulaklığın mikrofon özelliği bulunmalıdır. Takım oyunlarında oyuncuların iletişimde kalması oldukça önemlidir. Kazanmak ve kaybetmek arasındaki köprüyü sağlıyor desek herhalde yanlış olmaz. Diğer bir özellik ise ses izolasyonu sağlayan bir kulaklık olmalıdır. Oyuncular oyun esnasındayken dikkatleri dağılmaması için dış dünyadaki sesle irtibatını kesen birer aygıt olmalıdır. Kulaklıklar alınırken mutlaka denenmelidir. Burada denenmesinden kasıt çalışıp çalışmamasından çok kafa yapısına uygun olup olmaması yatmaktadır. Genişliği uygun olmayan kulaklıklar belli bir süre sonra kulaktan düşebilir ya da sıkıyorsa eğer baş ağrısı yapabilir. Son dikkat edilmesi gerek özellik ise kulaklığın kulak pedinin ve kafa bandının hangi malzemeden yapıldığıdır. Örnek vermek gerekirse, krom malzemeden yapılan kulaklıklar çok şık bir görüntüye sahip olsa da deri kulak pedleri kadar rahat değildirler.

Oyuncu Kulaklığı Önerileri (3 model öneri)

Dünya da bu kadar aktif sanal oyuncu varken tabi ki oyuncu kulaklık markaları ve çeşitleri de bir o kadar fazladır. Tüm oyuncular kulaklıklardan ortak bir beklentiye sahip olsa da her bir bireyin bazı farklı beklentileri de vardır örneğin ışıklı veya kulak pedinin genişliği gibi. Durum böyle olunca yüksek beklentileri olan oyuncular kulaklık için ciddi bir bütçe mutlaka ayırmalıdır.

Rush Kulaklık

Alanın en ön sıralarında olan Rush oyuncu kulaklık firması iddiası günden güne büyütüyor. Farklı ve ergonomik yapı tasarımları ile oyuncuları cezbediyor.

RHX23 PUKKA Oyuncu Kulaklığı

Gürültü önleme özelliği ile alanın en farklı ve fonksiyonlu oyuncu kulaklığıdır. Oyuncular için bir diğer özelliği ise kulak üstü olmasıdır. Kulak üstü kulaklılar oyuncular için daha fazla beğeniliyor. RGB aydınlatma teknolojisine sahip olan Rush model oyuncu kulaklığının ses kontrol paneli de bulunmaktadır.

RHX52 MAGIC Oyuncu Kulaklığı

Rush marka oyuncu kulaklıklarının en pahalısı ve gösterişlisi olan bu çeşit oyuncu kulaklığının diğer modellerinde olduğu gibi RGB aydınlatma teknolojisine sahiptir. Sağlam ve kullanışlı yapısı ile kablo boyu oldukça ideal bir uzunluktadır. Ayrıca istenildiği taktirde siteden alıveriş yapıldığında müşterilerine 24 ay garanti kapsamı sunmaktadır.

RHX58 SHENG Oyuncu Kulaklığı

Diğer Rush marka oyuncu kulaklıklarına göre daha hafif olan bu modelin ağırlığı 400 gramdır. Ayarlanabilir mikrofon özelliği ile Windows’un çeşitli sürümlerine rahatlıkla uyum sağlayabilmektedir. Bağlantısı kablolu ve kablo uzunluğu ise 230 cm’dir.

Terletmeyen Oyuncu Kulaklıklarında Bulunması Gerekenler

Oyuncular için en zor bulunan özellik ise terletmeyen oyuncu kulaklığı desek yanlış olmaz. Kulak üstü kulaklıklar da daha çok görülen bu durum kulak içinde bu denli bir rahatsızlık vermemektedir. Eğer böyle bir durumla karşılamak istenmiyorsa mutlaka kulaklığın yapı malzemelerine bakılmalıdır. Kulak pedi deri ise kaliteli bir deri olması bu gibi sorunları ortadan kolayca kaldırabilmektedir.

Kablosuz Oyuncu Kulaklık Önerileri (3 model öneri)

Oyuncuların rahat hareket edebilmesi için son dönemlerde daha çok gördüğümüz bir çeşit ise kablosuz oyuncu kulaklıklarıdır. Kablo kopması takılması ya da bağlantı kopması gibi sorunları tamamen ortadan kaldıran bir çeşittir.

Rampage Fury X 7.1 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı FURYX

Alanın bir diğer başarılı ismi olan Rampage marka oyuncu kulaklığının USB giriş özelliği ve kablosuz şarj paneli ile alanın son teknolojilerinden biridir. Kablosuz mesafesi 12 metreye kadar kesintisiz hizmet veren kablosuz kulaklığın kullanım süresi 3-4 saattir.

SteelSeries Arctis 7 Kablosuz Oyuncu Kulaklık

Dünya çapında adını duyurmuş olan Arctis marka oyuncu kulaklığı normal piyasasına göre bir miktar daha pahalıdır. Discord onaylı Clearcast çift yönlü mikrofonu bulunmaktadır. 24 saatlik pil ömrü, en uzun oyun oturumlarınızda bile daha iyi performans göstermektedir.

Corsair Void Rgb Elite 7.1 Beyaz Kablosuz Oyuncu Kulaklığı

Farklı ve gösterişli tasarımı ile oyuncuların gözbebeğidir. Yüksek çözünürlükteki ses kalitesi ile en yüksek sesleri bile net bir şekilde algılamayı sağlar. 12 metreye kadar kablosuz menzili bulunmaktadır.

 

Blog Kategorileri :
Gaming > Gaming Ürünleri
Yayın Tarihi : 17-07-2021 10:10:06
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.