HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oyun İçin En İyi Laptop Önerileri

Oyun İçin En İyi Laptop Önerileri
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

Oyun İçin En İyi Laptop Önerileri

Bilgisayar oyunları oynamanın en yüksek performanslı yolu masaüstü bilgisayarlar olsa da hem taşıma zorluğu hem de son zamanlarda üretilen yüksek teknolojili laptoplar sayesinde dizüstü bilgisayarla da oldukça fazla tercih edilmektedir. Ancak, mükemmel oyun dizüstü bilgisayarını seçmek çok fazla etkeni aynı anda değerlendirmeyi gerektirir. Bir oyun bilgisayarıoluşturduğunuzda, yükseltme isterseniz parçaları daha sonra değiştirebilirsiniz. Oyuncu dizüstü bilgisayarlar genellikle ısmarlama bileşenler içerdiğinden ve kurcalanmak üzere tasarlanmadığından, kişisel ihtiyaçlarınıza uygun en iyi ekran kartını ve en iyi oyun CPU'sunu seçmek kolay değildir. Sadece daha az kişiselleştirme değil, pil ömrü, ekran boyutu, çözünürlük, yapı kalitesi ve satış sonrası bakım gibi dizüstü bilgisayara özel diğer gereksinimlere de bakmanız gerekir.

Nvidia'nın mobil RTX 30 serisi kartlarının ve AMD'nin yeni mobil CPU'ları ve GPU'larının yakın zamanda gelişiyle, en yeni oyun dizüstü bilgisayarları, en iyi oyun bilgisayarlarından daha iyi olmasa da aynı derecede iyi hale geliyor. İster Watch Dogs: Legion gibi gişe rekorları kıran oyunları oynamak, ister Fortnite'ta yüksek fps almak istiyor olun istediğiniz özelliklere uygun tüm bilgisayarları sizler için listeledik.

1.Asus ROG Zephyrus G14

Asus ROG Zephyrus G14 (2021), 2020'nin en iyi oyuncu dizüstü bilgisayarının yeni versiyonudur. Eski versiyonunu bu kadar popüler yapan aynı 14 inçlik ultra taşınabilir tasarımını koruyarak bir Quad HD ekran seçeneği ve daha güçlü bileşenler ekler. İncelediğimiz bilgisayar, ana akım oyuncular için ideal performans sağlamak üzere bir araya gelen bir Nvidia RTX 3060 GPU ve bir AMD Ryzen 5000 Serisi işlemciye sahipti. Hatta akıcı görseller için 144 Hz'e kadar yenileme hızı elde edebilirsiniz.

Tek sorunu, bir web kamerasının olmaması ve RGB klavye aydınlatmasının olmamasıdır. Ancak bu hataların ötesine bakabilirseniz, bu satın alabileceğiniz en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından biridir.

2.HP PAVILION 15

Bu, bir Nvidia GTX 1650 grafik kartına sahip, HP'den harika bir bütçe dostu oyuncu dizüstü bilgisayarıdır. Bu GPU iki nesil eski, ancak 1080p oyun söz konusu olduğunda en yeni oyunlarda grafik seçeneklerini biraz aşağı ayarlamanız gerekebilir. İşlemci açısından, AMD'nin 12 iş parçacıklı, altı çekirdekli Ryzen 5 4600H'yi 4 GHz'e kadar tek çekirdekli artırma ile sağlıyor. Buradaki en ucuz dizüstü bilgisayarımız olmasına rağmen, yeşil arkadan aydınlatmalı klavye ve gövde boyunca vurgular ile birkaç görsel dokunuş var. 15,6 inçlik panel, harika görüntüleme açılarına ve mümkün olan en iyi renge sahip olan IPS teknolojisine sahip tam HD çözünürlüğe sahiptir. Bu özelliği ile bilgisayar fotoğraf düzenleme gibi görevler için de kullanıyorsanız harika bir performans sağlar. Depolama açısından, hızlı bir 256 GB NVMe SSD ve ayrıca 8 GB RAM ile birlikte gelir. Daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, bu dizüstü bilgisayarı açıp yüksek kapasiteli oyun için en iyi SSD'ye yükseltmeniz mümkündür.

3.ASUS TUF GAMING A15

Asus'un bu 15.6 inçlik dizüstü bilgisayarı, 16 iş parçacıklı Ryzen 7-4800H CPU, 8GB RAM ve Nvidia'nın RTX 2060 grafik kartı ile mükemmel bir orta sınıf oyun dizüstü bilgisayarı seçeneğidir. Bu, mobil alanda son nesil bir kart olmak üzere, ancak masaüstü PC'ler için pazara geri getirilen bir kart ve 1080p oyun söz konusu olduğunda onu sağlam bir seçim haline getiriyor. Asus'un TUF serisinden olduğu için, dizüstü bilgisayarların hareket halindeyken maruz kaldığı günlük darbelere ve titreşimlere dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Aynı CPU ve GPU dışında, bazı yapılandırmalar dabilgisayarın performansına bağlı olarak değişiklik gösterir. 256 GB bir SSD takıldığında çok yüksek performanslara kadar çıkabilmektedir. Bu oyun bilgisayarına SSD ile yükseltme yapmak da oldukça kolaydır.

4.ASUS ROG ZEPHYRUS DUO 15 SE

Asus ROG'un üst düzey serisi olan Zephyrus Duo 15, Nvidia'nın RTX 3070 ve RTX 3080 gibi mevcut en iyi yeni nesil grafik kartlarının mobil sürümleriyle raflara çıkmak üzere. AMD'nin 16 iş parçacıklı Ryzen 9'u ile eşperformansa sahip olup 5900HX ile, ışın izleme ve önyükleme için DLSS 2.0 ile en yeni oyunların tümünde 1080p, 300Hz, 15,6 inç IPS düzeyinde panelden tam performans sağlamaktadır. Depolama, oyunlarınızı kaldırıp yeniden yüklemek için gereken miktarı azaltacak 1 TB NVMe SSD ile kaplıdır ve attığınız hemen hemen her şeyi işlemek için 32 GB RAM vardır.

Ancak heyecanlanmamızın nedeni sadece inanılmaz derecede yüksek teknik özellikler değil, aynı zamanda ROG ScreenPad Plus adlı ikincil 14,1 inç yerleşik ekran. Bu, tüm istatistikleriniz ve Overwolf bindirmeleri için sadece bir hile değil, aynı zamanda daha iyi bir soğutma çözümü olduğunu kanıtlıyor. Asus, klavyeyi öne ve ekranın altındaki bileşenleri kaydırarak, Ekran Yüzeyi yukarı kalktığında daha iyi bir yığın sağladı. Kucağınızdayken yazmanın belki de en rahat sağlayan modellerden biridir, ancak piyasadaki mükemmel LAN arkadaşı ve üretkenlik dizüstü bilgisayarı olacak gibi görünüyor.

5.HP OMEN 17

Bir dizüstü bilgisayarda en sürükleyici oyun deneyimini mi arıyorsunuz veya üretkenlik için ekstra ekran alanına mı ihtiyacınız var? En iyi seçeneğiniz 17,3 inçlik bir oyun dizüstü bilgisayarıdır ve Omen 17 bu departman için harika bir seçimdir. Full HD, IPS panel ayrıca FPS oyunları için mükemmel olan pürüzsüz 144 Hz yenileme hızı oyununa sahiptir. Daha da iyisi, Nvidia'nın RTX 2070'i sayesinde çoğu oyunda bunu başarabilmelisiniz. Bu listede şimdiye kadarki dizüstü bilgisayarların aksine, işlemci Intel'den geliyor; 12 iş parçacıklı, altı çekirdekli i7-107050H, oyun oynamanın yanı sıra video veya fotoğraf düzenleme gibi zorlu üretkenlik görevleri için harika kullanım sağlamaktadır. Bu, süper hızlı önyükleme süreleri için 16 GB RAM ve 512 GB SSD ile yedeklenir.

6.RAZER BLADE STEALTH 13

Uygun oyun özelliklerini korurken taşınabilirlik konusunda kolaylık arıyorsanız, Razer Blade Stealth 13, yalnızca 0,6 inç kalınlığında ve 1,41 kg ağırlığında mükemmel bir seçenektir. Oldukça ince olmasına rağmen, Intel'den sekiz iplikli bir i7-1165G7 ve Nvidia'nın GTX 1650 Ti grafik kartını içeride bulacaksınız. Bu ekran kartı, piyasadaki en yeni mobil grafik kartı değildir, ancak 1080p çözünürlükte ve 120Hz yenileme hızında 13,3 inç ekranda oyun oynamak için yine de mükemmeldir. Hatta dışarıda veya güneşli bir odada oyun oynarken can sıkıcı parlamayı önlemek için mat bir kaplamaya sahiptir. Sağlam yekpare alüminyum tasarımın altında 16GB RAM ve 512GB SSD var, ancak avantajları bunlarla da sınırlı değildir. Razer ayrıca şarj ve bağlantı için en yeni USB-C bağlantı noktasını uyguladı, klavyeye imza niteliğindeki Chroma RGB arka aydınlatmasıyla sıçradı ve hatta hızlı oturum açma için yerleşik web kamerasında paketlenmiş yüz tanıma teknolojisini kullandı.

7.RAZER BLADE 15

4K çözünürlüklü dizüstü bilgisayarlar, en iyi oyun monitörüyle karşılaştırıldığında nispeten küçük ekran boyutları nedeniyle bazıları tarafından aşırı görünebilir, ancak oyunlarda rakipsiz piksel yoğunluğunu bir kez deneyimledikten sonra geri dönmenin zor olduğunu göreceksiniz. Ayrıca hem oyun hem de video akışı hizmetleri aracılığıyla giderek daha fazla 4K içeriğin kullanıma sunulmasıyla birlikte, UHD ekranlı birdizüstü bilgisayarı düşünmek her zamankinden daha mantıklı seçenekler oluşturmaktadır.

 

 

Blog Kategorileri :
Gaming > Gaming Ürünleri
Yayın Tarihi : 23-08-2021 17:48:35
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.