HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oyun İçin En İyi İşlemci Modelleri

Oyun İçin En İyi İşlemci Modelleri

Oyun İçin En İyi İşlemci Modelleri

Kişisel bilgisayarınız için en iyi işlemci (CPU), ihtiyaçlarınızı karşılayan, donanımınızın geri kalanına darboğaz yapmayan ve bütçenizi sarsmayan işlemcidir. Yeni bir CPU ararken, performansı iyi ve fiyat olarak da yüksek bir seçenek aramak her zaman kolay olandır. Fakat günümüzde bilgisayar toplamanın en büyük kısıtı fiyatlar ve bütçeye uygun bir kombinasyon yaratabilmektir. Birçok insan için AMD Ryzen 7 5800X, performans ve fiyatın ideal bir karışımıdır. AMD'nin dördüncü nesil serisindeki bu CPU, ister çizim fotoğraf gibi yaratıcılık gerektiren işlerde, ister özel tasarım veya düzenleme gerektiren işlerde, isterseniz de son çıkan oyunlarla çalışıyor olun tüm isteklerinize yetebilecek mükemmel çoklu görev gücü için sekiz çekirdeğe sahiptir. Tam olarak aradığınız şey bu değilse, birçok iyi CPU seçeneğini sizler için listeledik. CPU dünyası son yıllarda herkesin bildiği gibi meşguldü ve ilk günkü incelemelerimizi ve kıyaslama karşılaştırmalarımızı tamamlamak için bu satın alma kılavuzunu en son sürümlerle güncel tutuyoruz.

Bu kılavuzdaki son güncelleme sadece dört ay önce yapıldı, ancak o zamandan beri Intel 11. nesil Core serisini piyasaya sürdü ve belki de daha da önemlisi önceki 10. neslin fiyatlarını düşürdü. AMD, muhtemelen daha uygun fiyatlı X Zen 3 olmayan işlemcilerin piyasaya sürülmesini geciktiren arz ile mücadele etmeye devam etti. Listede sunulan tüm CPU’lar ve diğer tüm bilgisayar parçaları doğru bir gaming monitörü ile size hizmet sağlayabilirler. Dünyanın en iyi ekran kartı veya işlemcisi birleştirildiğinde yetersiz bir oyuncu monitörü ile performansının çok altında görüntü verebilecektir.

Okuyucuların sürekli olarak hangi CPU'yu satın almaları gerektiğini soran ve aşina olduğunuz tüm kapsamlı testlerden sonra, sizler için en uygun ve en yüksek performans elde edebileceğiniz işlemci listesini oluşturduk.

1.AMD Ryzen 7 5800X


AMD'nin Ryzen 7 5800X'i, Zen 3 mikro mimarisinin bir parçasıdır ve 7 nm'lik bir proses kullanır. Bu CPU, güçlü çoklu görev performansı için sekiz çekirdek ve 16 iş parçacığı kullanır ve 3,8 GHz'lik temel saati gerektiğinde 4,7 GHz'e yükseltilebilir. 105W termal tasarım noktası (TDP), önceki nesil Ryzen 7 3700X'ten daha yüksektir, ancak daha yeni piyasaya sürülmüş olsa da neredeyse kullanıcının istediği tüm görevleri yapabilecek güçtedir. Bir stok soğutucu içermez, bu nedenle özellikle hız aşırtma planlıyorsanız, göreve uygun bir şeyler aldığınızdan emin olmalısınız. Bu CPU'nun tümleşik grafikler içermemektedir. Bu nedenle PC yapınıza özel bir GPU eklemeniz gerekecektir. AMD Ryzen 7 5800X için en iyi ana kartlar size PCle 4.0 ve Wi-Fi 6 desteği sağlayacaktır, ancak hala X470 veya B450 ana kart kullanan bir bilgisayarı yükseltiyorsanız uyumlu olacağından emin olmalısınız. Hemen hemen her görev için çok yönlü, yüksek performanslı bir CPU arıyorsanız, Ryzen 7 5800X çoğu insan için akıllıca bir yatırım olacaktır.

2.Intel Core i7-10700K


Intel'in Core i7-10700K modeli 14nm'lik bir prosesle çalışır, ancak bu oyun veya iş için yarattığı etkileyici kullanım performansını etkilemez. Sekiz çekirdeğe, 16 iş parçacığına sahiptir ve 125W TDP'de mükemmel tek ve çok çekirdekli performans sunar.

3.80GHz taban frekansına sahiptir ve tüm çekirdekler devreye girdiğinde 5.0GHz'e kadar çıkabilir. Intel, AMD tarafında Ryzen 7 5800X ile eş olarak konumlandırılır ve aynı şekilde Intel Core i7-10700K modelini uyumlu bilgisayar parçaları ile bir araya getirmek onu bir canavar haline getirir. Ayrıca hız aşırtılabilir, ancak ekstra ısıyı kaldıracak sağlam bir soğutucu aldığınızdan emin olunmalıdır.

Artık Ryzen 7 5800X'ten önemli ölçüde daha düşük bir maliyete düştüğü göz önüne alındığında, birçok kişide PCle 4.0 olmaması, en iyi seçimimizden daha yüksek TDP ve daha eski ana kartlarla uyumsuzluk gibi bazı dezavantajlar da bulundurmaması sebebiyle birçok kullanıcı için en iyi işlemci seçeneği haline gelmektedir.

3.AMD Ryzen 9 5950X

Gerçekten aşırı güçlü Threadripper CPU'lara girmeden AMD Ryzen 9 5950X, şirketin bugüne kadarki en güçlü seçeneklerinden biridir. Tamamen yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorsanız ve Ryzen serisine bağlı kalmak istiyorsanız AMD Ryzen 9 5950X kesinlikle düşünülmesi gereken bir modeldir. Elbette farklı ana kartlar, ekran kartları veya soğutucular ile farklı performanslarda bilgisayar elde etmek mümkündür. Bu listede verdiğimiz sıralama genel kondisyonlarda geçerlidir.

AMD Ryzen 9 5950X Zen 3 CPU, 16 çekirdeğe, 32 iş parçacığına ve 3.4GHz tabanından 4.9GHz'e kadar yükselme hızına sahiptir. Bütün bu özellikler 105W TDP'de çalışmaktadır. Karşılaştırmak gerekirse, Intel Core i9-10900K 125W TDP'de 10 çekirdeğe ve 20 iş parçacığına sahiptir. Ryzen 9 5950X pahalıdır, ancak bütçeniz için uygun bir seçenekse eğer AMD Ryzen 9 5950X size en iyi performansı sunan seçenek olabilir. PCle 4.0 ve Wi-Fi 6 dahil olmak üzere en iyi sonuçlar için Ryzen 9 5950X için en iyi ana kartla eşleştirmelisiniz.

4.Intel Core i5-10600K


Intel'in Core i5-10600K'sı aslında AMD'nin benzer modeli olan Ryzen 5 5600X'inden biraz daha az gelmektedir. Core i5, tüm çekirdekleri güçlendirirken 4,50 GHz'e çıkma yeteneği ile altı çekirdek, 12 iş parçacığı ve 4.1 GHz taban frekansı özelliklerini sunmaktadır. 14 nm'lik bir işleme dayanıyor ve 125W TDP'ye sahiptir. AMD'nin Ryzen 5 5600X'i, 7nm işlemi ve 65W TDP'si (Isıl Tasarım Enerjisi) ve çoğu oyunda daha iyi genel oyun performansı ile daha etkileyici, ancak mümkün olan en iyi değeri elde etmek isteyenler için Core i5-10600K oldukça çekici bir opsiyon oluşturmaktadır.

Dezavantajlarından bir tanesi eski sürüm bir Intel CPU'dan geliyorsanız ve PCle 4.0 desteği yoksa ana kartınızı yükseltmeniz gerekmesidir. Intel Core i5-10600K için en iyi ana kartlar kılavuzlarını inceleyerek bilgisayarınız için en uygun ana kartı bulabilirsiniz. Ancak performansı ile bu fiyat aralığında olan AMD Ryzen 3000 CPU'ları geride bırakıyor.

Bütçe oluşturmayla ilgileniyorsanız ve hala modern oyunların keyfini çıkarmak için yeterli güce ihtiyacınız varsa, bu sizin için en uygun CPU olabilir.

5.Intel Core i9-10900K

Intel'in Core i9-10900K'si, yüksek performans gösteren bilgisayar için tasarlanmış ve tam olarak uyan başka bir CPU'dur. Ryzen 9 5950X'tençok daha uygun fiyatlı olan Intel core i9-10900K aynı zamanda düşük fiyatına rağmen aynı performans düzeyini vaat eder. 10 çekirdeğe, 20 iş parçacığına ve tüm çekirdekleri güçlendirirken 4,8 GHz'e kadar çıkabilen 3,7 GHz temel frekansa sahiptir. 14nm'lik bir işlemci kullanır ve 125W TDP'ye sahiptir. Bu ısıl kapasitesi Ryzen 9 5900X ve 5950X'ten yaklaşık 20W daha yüksektir.

Bu, Intel yapısını düşünen herkes için inanılmaz derecede güçlü bir CPU modelidir. Ancak LGA1200 soketi için yeni bir ana karta ihtiyacınız olacağını unutmamalı ve buna göre ana kart araştırması yapmalısınız. Ayrıca PCIe 4.0 desteği de bulunmamaktadır. Her durumda, bu işlemci etkileyici tek ve çok çekirdekli performans sergiler ve hız aşırtma için bol miktarda ek yüke sahiptir.

Kendi bilgisayarınızı toplarken, çoğu insan parayı Intel'in Core i9-10900K veya AMD'nin Ryzen 9 5950X gibi en iyi performans gösteren fakat oldukça pahalı CPU'lara harcamaya ihtiyaç duymayacaktır.

Bu nedenle, çoğu insan için en iyi seçim olarak genel olarak AMD Ryzen 7 5800X'i öneriyoruz. Sekiz çekirdek, 16 iş parçacığı ve 4.7 GHz'e kadar çıkabilen bir hız sunar. AMD'nin Zen 3 mikro mimarisi ve 7nm süreci sayesinde TDP, etkileyici özelliklerine rağmen sadece 105W’a ihtiyaç duymaktadır. Doğru ana kartla eşleştirilen bu CPU, özel yapınızı gelecekte uzun süre güncel tutmak için PCIe 4.0 ve Wi-Fi 6 bağlantısını da sunar.

Blog Kategorileri :
Donanım > İşlemci
Yayın Tarihi : 23-08-2021 17:35:58
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.