HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Endüstriyel Ethernet Nedir? Endüstriyel Ethernet Nerelerde Kullanılır?

Endüstriyel Ethernet Nedir? Endüstriyel Ethernet Nerelerde Kullanılır?
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

Endüstriyel ethernet fiyatları, endüstriyel ethernet markaları, endüstriyel ethernet çeşitleri hakkında çok hızlı şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Teknolojinin gelişimine paralel olarak meydana gelen modern sorunlar, beraberinde modern çözümleri de üretmektedir. Özellikle de endüstriyel alanda iletişimin güvenli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi adına birbirinden farklı LAN teknolojileri oluşturulmuştur. Bu rehberimizde ise, endüstriyel ethernet nedir? Ve endüstriyel ethernet nerelerde kullanılır? Sorularının cevaplarını arayacağız.

Ethernet Nedir?

Ethernet, iki cihaz arasında ağ paylaşımı yoluyla veri aktarılmasını sağlayan bir LAN teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde; sunucular birbirleri ile veri paylaşımını (ethernet teknolojisini kullanarak) ağ üzerinden gerçekleştirebilmektedir. 70’li yıllarda temeli atılan ethernet, günümüzde de pek çok alanda ihtiyaç duyulan teknolojiler arasında yer almaktadır. Özellikle de ofis ve saha hayatında gereksinimi tartışılmaz olan ethernet, günümüzde de modern sorunlara çözümler üretmektedir. Bu çözümlerden en dikkat çekeni ise, veri paylaşımını daha kolay ve daha hızlı bir hale getirmiş olmasıdır. Yazımızın ilerleyen kısımlarında da bu endüstriyel ethernetin avantajlarından bahsederken bu noktalara detaylıca değineceğiz.

Ethernetin Avantajları Nelerdir?

Ethernet, basit yapısı sayesinde iletişimi kolaylaştırır. Aynı zamanda ucuz üretim maliyetleri sayesinde ethernet günümüzde oldukça büyük bir pazara sahiptir. Ayrıca bu teknolojide veriler, küçük paketler halinde gönderilmektedir. Yani herhangi bir boyutundaki bir veri, küçük paketlere ayrılmaktadır. Bu durumun avantajları şunlardır;

  1. Bir cihaz, veriyi tek parça halinde göndermez. Bu sayede ağı tek başına meşgul etmemiş olur. Her bir kullanıcı, verilerini eş zamanlı gönderebilir. Ancak bu durum bazen çakışmalara neden olabilir ve gönderim yavaşlayabilir. Ancak bir kullanıcı verisini tek bir parça halinde gönderseydi, ağı dakikalarda meşgul edebilirdi.
  2. Eğer veriler tek parça halinde gönderilseydi, dosyadaki en ufak bozulmada verinin tekrar gönderilmesi gerekirdi. Ancak bu yöntem sayesinde sadece bozulan paketi tekrar göndermek yeterli olacaktır. Bu durum zaman açısından tasarruf sağlamaktadır.

Ethernet teknolojisine kısa bir bakış attıktan sonra, ofis gereksinimlerinden de öte daha geniş sahaların gereksinimlerini karşılayan endüstriyel ethernete göz atabiliriz. Bu sayede endüstriyel ethernet nedir? Sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Endüstriyel Ethernet Nedir?

Endüstriyel ethernet, genel olarak otomasyonda ve askeri alanlarda kullanılan bir ağ paylaşımı sistemidir. Bu sistem, bilgilerin ağlar aracılığı ile güvenli bir yolla iletilmesini sağlar. Veri paylaşımını diğer cihazlar ile ortak bir çatı altında gerçekleştiren endüstriyel ethernet bileşenleri, bu sayede veri paylaşımındaki engellerin de önüne geçer. Temel olarak endüstriyel ethernetin özellikleri ve avantajları şunlardır:

  1. Geniş sıcaklık aralıklarında çalışabilir.
  2. Kesintisiz çalışma için güvenilir güç kaynağına sahiptir. Yedek güç kaynağı ile sistem kesintisiz olarak çalışır.
  3. Kesintisiz ağ altyapısı sunmaktadır.
  4. Aşındırıcı ortamlara karşı dayanıklıdır.
  5. Veri paylaşımını şeffaf bir hale getirir. Kullanıcı sayısı artsa da meydana gelen çakışmalar minimum düzeydedir.
  6. Farklı bileşenler ile kullanılabilir.
  7. Ağ paylaşımının yüksek ölçekte gerçekleştirilmesini sağlar.
  8. Kablolama maliyetini azaltır.
  9. Ucuz maliyetlidir.

Endüstriyel Ethernet Nerelerde Kullanılır?

Endüstriyel ethernet, daha çok askeri alanlarda, mobese sistemlerinde ve otomasyon teknolojilerinde kullanılır. Pek çok cihazın birbiri ile güçlü bir ağ iletişimi kurmasını sağlamaktadır. Bu sayede kesintisiz ve şeffaf veri akışını gerçekleştirmektedir. Endüstriyel ethernet switch ürünleri, anahtarlar ve yönlendiriciler vasıtasıyla ağları kolaylıkla genişletebilmektedir. Bu durum, ulaşılması zor sahalarda ve geniş ölçekli bölgelerde ağ paylaşımını güçlendirir ve daha iyi kontrol edilmesini sağlar.

Endüstriyel Ethernetin Faydaları Nelerdir?

Endüstriyel ethernet, farklı sahalarda kullanılabilir. Bu nedenle saha koşullarının üstesinden gelebilecek kalite standartlarına sahiptir. Endüstriyel ethernet, ofis iletişimde kullanılan ethernete göre daha dayanıklı, uzun ömürlü, geniş ölçekli ve yüksek veri transferi özelliğine sahiptir. Swicth ürünleri vasıtasıyla veri paylaşımının ölçeği büyütülebilir ve diğer cihazlar arasındaki ağ bağlantıları güçlendirilir.

Endüstriyel Ethernet Switchleri Nelerdir?

Endüstriyel ethernet, farklı saha alanlarına göre çeşitli ek özelliklere sahip olabilir. Özellikle de yüksek sıcaklık ortamında çalışabilen bu teknoloji sayesinde, ofis yaşamından daha zor koşullar altında da veri paylaşımı gerçekleştirilebilir. Endüstriyel ethernet, fiber optik ve bakır kablolar ile kullanılabildiği gibi Wifi bileşeni ile de kullanılabilmektedir. Bu sayede kullanıcı sayısı artsa da, veri paylaşımdaki çakışmalar minimum seviyeye indirgenir. Bu durum, ağ üzerindeki yüksek sayıdaki kullanıcının verilerini daha hızlı bir şekilde iletebilmesini sağlar.

Endüstriyel ethernet nedir? Sorusuna ek olarak, endüstriyel ethernet switchleri hakkında da bilgiler vererek yazımızı sonlandıralım.

Endüstriyel ethernet switchleri, yönetilebilir ve yönetilemez switch olarak iki farklı isimde incelebilir. Yönetilebilir switchler, daha çok endüstriyel alanlarda kullanılır. LAN üzerinden izleme olanağı tanımaktadır. Yönetilebilir switch aynı zamanda SNMP protokollerini de desteklemektedir.

Yönetilemez switch ise daha çok basit uygulamalarda kullanılmaktadır. Herhangi bir konfigürasyona olanak tanımamaktadır. Ancak ayrı bir kurulum gereksinimi de yoktur. Yani uzman olmayan bireyler de sistemdeki uygulamalara dahil edilebilir. Yönetilemez switchlerin izleme ve ayarlama seçenekleri bulunmaktadır.

Bu rehberimizde; Endüstriyel swicth nedir? Nerelerde kullanılır? Avantajları nelerdir? Hangi switchleri bulunur? Gibi sorulara cevap verdik.

Blog Kategorileri :
Kurumsal
Yayın Tarihi : 04-08-2021 20:08:27
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.