HOŞ GELDİNİZ
Üye/Bayi Girişi Yapınız
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bilgisayar Nasıl Toplanır?

Bilgisayar Nasıl Toplanır?
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

Bilgisayar Nasıl Toplanmalıdır?

Günümüzde gelişen teknoloji ile artık bireyler oyun oynayabildikleri, video editleyebildikleri ve ayrıca çalıştıkları işler gereği yüksek hafızalı programlar kullanmaktadırlar. Bu durumda normal olarak alınan bilgisayarların temel yapıları bunu kaldırmıyor. Laptop veya notebook gibi bilgisayarlar daha çok iş için değil de video-film izlemek ya da gündelik işlerini halletmek amacıyla kullanılmaktadır. Bir oyuncu için düşünüldüğünde günün büyük bir kısmını oyun oynayarak geçiriyor. Dünya çapında evrenselleşmiş oyunlar için bakıldığında hepsi büyük bir hafıza alt yapısı ve RAM özelliği istiyor.

Daha fazla fonksiyonel özellikler için bilgisayar toplamak daha mantıklıdır. Tabi bu durumda bazı öncellik sıralaması bulunuyor. Öncellikle bilgisayarın işlevini belirlemeniz gerekiyor. Oyun oynamak için toplanan bilgisayar parçaları ile gündelik işler için ya da ofis gibi ortamlarda kullanılacak parçalardan biraz farklıdır. Ancak bazı parçalar her bilgisayar için ortaktır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken diğer bir ana unsur ise kesinlikle bütçedir. Sadece gündelik işler için kullanılacak olan bilgisayarı toplama maliyeti de bu ölçüde uygundur. İşletim sistemi ücreti farklılıkları bu noktada kendini göstermeye başlıyor. İyi bir işletim sistemine sahip bir kullanıcının birçok avantajı da bulunmaktadır. İyi bir işlemci yani CPU, bilgisayarın beyni olarak nitelendirilir. Günümüzde bütün işlemciler çok çekirdeklidir bu da demek oluyor ki birden çok işlemciyi içerisinde barındırıyor. İşlemciler gün geçtikçe değişir ve eskir belli bir süre sonra işletim sistemleri tarafından desteklenmemeye başlar. O yüzden eğer bir işlemci alınacaksa mutlaka daha verimli ve hızlı oldukları için yeni ürün seçilmelidir. Seçilen işlemcinizde bunlardan ayrı olarak elektrik tüketimi ve soğutma kolaylığı gibi özellikler de göz önüne alınmalıdır. Kötü bir soğutma sistemi işlemcinin sonu olabilir. Örneğin Intel Celeron serisi kullanmak tamamen CPU için intihar demektir.

İyi bir işlemciden sonraki aşama ise ana kart seçimidir. İşlemciyi makinanın beyni olarak nitelendiriyorsak ana kartı da sinir sistemidir desek yanlış olmaz. Ana kart denilen çip bilgisayarın bütün parçalarını birbirine bağlayan mekanizmadır. İşlemciler ana kartı ile uyumlu olmalıdır. Yani diğer bir deyişle ilk önce ihtiyaç olan işlemci seçilmeli daha sonra ise ona uyumlu bir ana kart elde edilmelidir. Bunların haricinde kasaya bağlantı olarak kullanılacağı için kasanın boyutu, bağlamak istenilen sürücü sayısı gibi etmenlerde vardır. İyi bir işlemci ve ana kart seçiminden sonra bunlara uyumlu bir RAM bulunması gerekir. Rasgele erişimli belleğin görevi ise programların kullanmakta olduğu depoyu simgeler. Yeterli bir RAM ‘e sahip olunmazsa programlar kasmaya ve yavaş çalışmaya başlar. RAM hızı ana kart tarafından belirlenir yani ana kart hangi RAM ’in seçilmesi gerektiğini söyler. Sabit disk seçimi bu aşamada diğer verilerin ve programların depolanmasında önemli bir rol oynar. Kasa seçimi de diğer seçimler kadar önemlidir. Boyutu işlevi hatta oyuncular için dış görüntüsü de bir o kadar önemlidir. Fan sistemi bir kasa için olmazsa olmaz bir özelliktir. Birçok uygulamayı bir arada kullanıyorsanız işlemciden dolayı kasanız çok çabuk ısınabilir. Bu nokta da önemli olan fazla fan ile çabuk soğuma sağlamak önemlidir.

Bilgisayar Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her konu da olduğu gibi bilgisayar toplarken de amacınız önemlidir. Yani bilgisayarı hangi amaç için topluyorsunuz. Oyun oynamak, video editlemek ya da gündelik video-film gibi işlevler için kullanmak bunlardan birkaç sebeptir. Tabi ki amaç doğrultusunda lazım olan parçalar ve boyutlarda değişmektedir. Dikkat edilmesi gereken şey en uygun fiyata yüksek verimlilikte ve uzun ömürlü parçalar toplamaktır.

En Ucuz Bilgisayarı Nasıl Toplayabilirim?

Gelişen teknoloji ile en ucuz bilgisayarı toplamak artık çok kolay. Bu bağlamda birçok teknoloji firması ya da uygulamalar bulunmaktadır. Bazen ikinci el bir parçalar toplamak daha avantajlı olabilir.

Oyuncu Bilgisayarında Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

Oyuncu bilgisayarlarının diğerlerden ayıran en temel özellik grafik kartıdır. Amacınız doğrultusunda iyi bir grafik kartı da edinebilirsiniz. Grafik kartı oyunlar ve video düzenleme gibi amaçlara hizmet eder. Bu bağlamda neredeyse tüm CPU uyumlu grafik kartı içerisinde bulunmaktadır. Ofis ortamları için kullanılacaksa ya da ek olarak arada oyun gibi eğlence içerikleri için de değerlendirilecekse ayrı bir grafik kartına ihtiyaç yoktur.

Blog Kategorileri :
Donanım
Yayın Tarihi : 27-07-2021 11:40:33
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.